Величина Приказа: Повећај слова Смањи слова Основна величина
недеља, 21 јануар 2018

Dobro Jutro

УП Нуклеус

ОнЛине

Имамо 29 гостију на мрежи
Пријава фалсификата

ПРИЈАВА МЕДА СУМЊИВОГ КВАЛИТЕТА

У последње време се по маркетима и трговинама у Србији појавила већа количина меда сумњивог квалитета, који по оценама великог броја конзумената, не одговара квалитету прописаном у Правилнику о квалитету меда и других пчелињих производа. Главни утисак је неодговарајућа арома и недостатак укуса меда. Многи пчелари желе да пријаве инспекцији ову појаву, те овде објављујемо форму пријаве, како би то обавили што једноставније.

Пријаву најпре морате доставити директно надлежној ветеринарској инспекцији у вашем округу, у писаном облику (захтевајте да потписом и печатом овере пријем на вашем примерку). Форму пријаве можете преузети ОВДЕ.

Ако она не одреагује, исту пријаву пошаљите Одељењу ветеринарске инспекције Управе за ветерину (Омладинских бригада 1, Нови Београд), или још боље, ту другу пријаву допуните и захтевом да вам се достави информација шта је предузела инспекција у вашем округу по вашој пријави, а позивајући се на Закон о слободном приступу информацијама од јавног значаја (Сл. гласник РС, бр. 120/2004, 54/2007, 104/2009 и 36/2010), по коме је Управа дужна да вам одговори у року од 15 дана, од достављања захтева. Форму пријаве можете преузети ОВДЕ.

У овом поступку, потребно је да знате, да сумњу у квалитет меда не можете пријавити по основу ниске цене (има багремовог „меда“ и по 299,90 динара у трговинама, иако је откупна цена преко 420 динара у овом тренутку), већ по основу укуса, мириса и других својстава меда, након што сте мед купили! Значи, купите теглу сумњивог меда, чувајте рачун, и тек онда напишите пријаву, ако желите да она буде процесуирана од стране ветеринарске инспекције. Позивамо свe више пчелара да се прикључе овој акцији.

 

 
Copyright © 2018 Удружење Пчелара Нуклеус. Сва права задржана. Design by : VAMEDIA