Величина Приказа: Повећај слова Смањи слова Основна величина
недеља, 21 јануар 2018

Dobro Jutro

УП Нуклеус

ОнЛине

Имамо 20 гостију на мрежи
План рада удружења за 2017.год.

ЛОГО


 

- Годишњи план рада удружења за 2017 -

 

Јачање интерне структуре:

Успостављање механизама и структуре између извршног одбора и чланства које ће омогућити ефикаснију и одговорнију реализацију и функционисање. Увођење оперативног планирања који ће омогућити дефинисање циљева и активности које представљају потребе и приоритете чланства, као и систем извештавања чланства. Јачање интерне структуре укључиће успостављање тематских комисија и израду трогодишњег стратешког плана. Покретање рада стручних секција удружења.

Повећање броја чланова,

младих и пчелара почетника:

Повећање чланства укључивањем што већи број младих пчелара, почетника и свих заинтересованих за пчеларство који ће уживати подршку у удружењу. Мобилисање садашњег чланства да се активније укључе у активности удружења ће омогућити бољу размену информација и већу видљивост удружења на локалном нивоу, региону па и у Србији. Садашњи чланови као и пчелари почетници ће имати користи од повећаних могућности за професионално усавршавањеи едукацију. Ефикасно мобилисање чланства и израда конкретних активности које су усмерене на организовање школе пчеларства које ће омогућити професионално усавршавање и подмлађивање чланства што је приоритети удружења.

Сарадња са удружењима,

организацијама,

СПОС-ом,

Министарством и локалном самоуравом:

Кроз сарадњу са релевантним удружењима у региону па и иностранству (Република Српска) наставити са подршком Асоцијацији пчеларских удружења Колубарског и Мачванског региона са којима ће се заједно радити на унапређењу заједничких циљева Асоцијације, водећи рачуна о средствима који несмеју бити ненаменски трошени. Исто тако наставити подршку пројектима које рализује Савез пчеларских организација Србије (Река меда, Изградња СПОС-ове фабрике за откуп меда). Удружење мора пратити и учествовати на конкурсима и пројектима које организује Министарство пољопривреде, регионална развојна агенција и локална самоуправа. Такође остварити да следећем сајму воћарства буду прикључени и пчелари колубарског региона.

Посета друштвима

и манифестацијама.

Удружење треба да организује превоз и посету зимском државном сајму као и јесењем међународном сајму на Ташмајдану. Наставити са посетама манифестацијама које организују братска удружења као и удружења из Асоцијације

Организација предавања и спровођење едукација чланства и почетника.

Удружење треба да настави и унапреди набавку и дељење ресурса и опреме. Организована набавка квалитетнијих лекова, јефтинијег репроматеријала, шећера као и организовано претапање воска морају бити остварени и на тај начин омомгућити да чланство удружења оствари бенефит и неку корист од чланства у удружењу. Планирана је набавка бар једне ставке опреме која недостаје удружењу (кибла, дупликатор, микроскоп)

 

Број:

У Ваљеву, 26.03.2017.године

 

 
Copyright © 2018 Удружење Пчелара Нуклеус. Сва права задржана. Design by : VAMEDIA