Величина Приказа: Повећај слова Смањи слова Основна величина
недеља, 21 јануар 2018

Dobro Jutro

УП Нуклеус

ОнЛине

Имамо 3 гостију на мрежи
ЗАШТО УПЛАТИТИ ДОНАЦИЈУ ЗА ПОГОН ЗА ПРИКУПЉАЊЕ И ПЛАСМАН МЕДА ПЧЕЛАРА СПОС

ЗАШТО УПЛАТИТИ ДОНАЦИЈУ ЗА ПОГОН ЗА ПРИКУПЉАЊЕ И ПЛАСМАН МЕДА ПЧЕЛАРА СПОС-а?

Део текста преузет са сајта СПОС-а (www.spos.info)

Професионални пчелар Драгорад Ковачевић из Црне Баре код Богатића, човек који живи искључиво од пчеларства без додатних извора прихода, за сада је уплатио највећу појединачну донацију за изградњу Погона за прикупљање и пласман меда пчелара СПОС-а. Питали смо га који су његови мотиви.

Ево његовог одговора у целости:

Мој циљ је да пчелари Србије дугорочно имају сигуран пласман меда. Ја сам вероватно на заласку каријере, али моја деца и будућност српског пчеларства треба да има, ако ништа друго, здраву конкуренцију, а погоном СПОС-а то ће сигурно добити. На крају, захваљујући СПОС-у и имам те субвенције од којих сам само трећину одвојио за моју и будућност оних који тренутно не схватају шта ће их снаћи ако погон не проради. Ја им поручујем да не постоји свет само ради нас, урадите нешто и сами за себе!“

Будућност једноставно захтева самостални пласман меда на тржиште, а не да, као малинари, зависимо од приватних фирми, већ је нужно имати сопствени погон, по узору на развијене земље света, пре свега на америчке кооперативе примарних произвођача које деценијама уназад постижу изванредне резултате у пласману меда.

Подсећамо да је Драгорад Ковачевић један од најбољих српских пчелара, који је својевремео са групом од стотинак пчелара покушао да направи погон за пласман меда, али није било успеха због малог броја окупљених. Сада у СПОС-у има 9648 пчелара, и ако би сви уплатили свега 120 динара по кошници, што је сума за колико је ове године субвенција по кошници повећана у односу на претходну годину, погон би био изграђен у рекордном року, и решили бисмо скоро све проблеме са пласманом меда по реалним тржишним ценама, а не по дампиншким ценама.

Удружење пчелара Нуклеус жели да напомене да је Драгорад Ковачевић уплатио донацију и удружењу пчелара Нуклеус ове године, и на томе смо му веома захвални. Овим путем позивамо и чланство да следе пре свега мудрост а и срце пчелара Драгорада Ковачевића и уплате донацију за нови погон jeр тиме помажу сами себи. Пример уплатнице можете преузети овде.

 

 
Copyright © 2018 Удружење Пчелара Нуклеус. Сва права задржана. Design by : VAMEDIA