Величина Приказа: Повећај слова Смањи слова Основна величина
недеља, 21 јануар 2018

Dobro Jutro

УП Нуклеус

ОнЛине

Имамо 21 гостију на мрежи
Регистрација пољопривредног газдинства

Регистрација пољопривредног газдинства

Документа за отварање новог пољопривредног газдинства можете преузети Овде. Нови правилник можете преузети Овде.Оквирно оно што вам је потребно је:

- копија личне карте носиоца,

- копије личних карата чланова ако се они пријављују у газдинство,

- лист непокретности,

- отворен наменски рачун у банци,

- извод из центалне базе регистра о обележавању животиња и

- остала документација која није неопходна, али се може доставити ако носилац газдинства инсистира (овлашћење за заступање, изјава о привременом носиоцу у случају смрти носиоца газдинства, изјава о именовању носиоца од стране чланова пољопривредног газдинства).

Регистрација новог пољопривредног газдинства се одвија током целе године, али се за коришћење подстицаја узима стање на дан 30.09. текуће године. Термин за обнову регистрације пољопривредног газдинства је сваке године од 01. марта до 30. априла текуће године. Уколико дође до промене сетвене структуре неопходно је те промене пријавити до краја маја текуће године. Промена података у Регистру ради утврђивања пријављених површина за наредну календарску годину, врши се у периоду од 1. јула до 30. септембра текуће године. Управи се достављају сви подаци који представљају промену у односу на стање у Регистру на дан 30. април текуће године. Поред ових промена, пољопривредници су дужни да о осталим променама обавесте Управу за трезор у року од 30 дана од настанка промене. То се односи на:

- измену носиоца пољопривредног газдинства,

- измену седишта пољопривредног газдинства,

- измену наменског текућег рачуна.

Све колоне морају попунити и уколико постоји нека недоумица око податка који треба унети, обавезно консултовати пољопривредну стручну службу или неку другу институцију која може дати исправан одговор на све недоумице приликом обнове регистрације пољопривредног газдинства. Посебну пажњу треба посветити када се попуњава регистрациона пријава у Прилогу 3. који се односи на земљишни фонд и пријаву култура. У супротном ако се то не уради, предметно земљиште се води као да на њему нема усева-производње те се самим тим и губи право на субвенције. На чега обратити пажњу приликом обнове регистрације пољопривредног газдинства? Папирологија. Папира има све више у сваком облику и на сваком месту. Иста је ситуација и у пољопривреди. Уколико желите да користите субвенције, морате се ухватити у коштац са папирологијом. Разлика, када је пољопривреда у питању је та што ћете ако питате пољопривреднике да ли би радије седели и испуњавали документацију или орали, скоро увек добито исти одговор? Одговор је – ОРАЛИ !!. Зашто је то тако они то најбоље знају, али за оне који желе да сами одраде први и основни корак, а то је обнова или регистрација новог пољопривредног газдинста, ево неколико корисних савета. Приликом уписа у регистар ПГ, пољопривредник се изјашњава да ли је његово пољопривредно газдинство комерцијално пољопривредно газдинство (планира да користи субвенције) или некомерцијално пољопривредно газдинство (не планира да користи субвенције).

 

 
Copyright © 2018 Удружење Пчелара Нуклеус. Сва права задржана. Design by : VAMEDIA